Groene installaties voor evenementen

Heeft uw evenement behoefte aan meer groen? UMEF heeft opvallende interactieve installaties gericht op duurzame energie. Bezoekers worden op een unieke en laagdrempelige manier geïnspireerd en geïnformeerd over thema’s als het klimaat en renewable energy. Met UMEF’s groen entertainment wordt energie opgewekt door de zon, de wind of door het publiek zelf met behulp van zonnepanelen, windmolens en fietsen. De installaties zijn flexibel in gebruik en de opgewekte energie kan direct worden ingezet voor diverse doeleinden. Enkele voorbeelden zijn het fietsen voor het zetten van een kopje koffie, een filmtheater in een caravan op zonne-energie, een DJ-podium volledig gevoed door windmolens, zonnepanelen en fietsen, of een luchtdrukkanon met bloemblaadjes die tot ontploffing wordt gebracht door te fietsen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Mail naar info@umef.net

WINDMOLENPARK

Windenergie voor evenementen! Het park bestaat uit 9 windmolens met spanwijdte van 1,80 meter en met een hoogte van a 6 meter. Op een groot LED-display geeft live de opgewekt energie weer. Deze energie kan direct gebruikt worden voor diverse doeleinden. Het windmolenpark heeft al gestaan bij STRAF_WERK Festival, Diep aan de Kade Festival, Havendagen Ijmond, VestRock en ZLND 2050.

100% GROEN PODIUM

Een muziekpodium die volledig draait op zelf opgewekte energie! Deze opstelling bestaat uit een licht- en audioset die wordt gevoed door zonnepanelen, windmolens en fietsen. LED-displays geven de opgewekte en benodigde energie weer. Deze installatie is in diverse opstellingen beschikbaar en is geschikt voor een publiek van 50 tot 2500 personen.

SOLAR BIO-SCOOP

Een ruime caravan omgebouwd tot een filmtheater op zonneenergie. Met een LED-beamer worden films van o.a the Green Movie Making Competition (of eigen films) getoond op een groot scherm. De zonnepanelen op het dak zorgen voor voldoende energie voor de beamer, audio en verlichting in de caravan.

FLOWER BOMB

Een originele en explosieve opening van een evenement met de FlowerBomb. 2 lig- of barkrukfietsen waarmee tegen elkaar gebattled wordt tot er voldoende energie is opgewekt om een kanon gevuld met echte bloemblaadjes af te laten gaan. Een LED-display geeft de opgewekte energie weer.

PEDAL POWER BIKE RACE

Tegen elkaar battelen waarbij energie wordt opgewekt voor het zetten van een kopje koffie, het opladen van een mobieltje, laten verkoelen door een ventilator. Er is een groot assortiment aan out-put mogelijkheden in overleg beschikbaar. LED-displays geven de opgewekte energie per fiets weer. Er kan een keuze gemaakt worden uit barkrukfietsen en ligfietsen.

MONSTER TRUCK RACE

Racen met radiografische monstertrucks op fietsenergie. Extra moeilijkheidsgraad; de controlers werken alleen zodra er gefietst wordt op 2 barkrukfietsen. Inclusief 6 auto’s met controlers, (nieuwe strakke) baan met hindernissen, tent, 2 barkrukfietsen en 1 zonnepaneel.

GREEN ENERGY

Groene stroom voor een podium, kraampjes of de toilet d.m.v. fietsen, windmolens of zonnepanelen. Als creatieve invulling, decoratie, kunstobject, entertainment of spelelement. Diverse opstellingen en installaties zijn mogelijk.

ANDERE PROJECTEN

Solar Bakfiets: Bakfiets met audioset, flatscreen en 4 zonnepanelen.
Zonnebloem: palmboom/zonnebloem-constructie met 6 zonnepanelen.
Ventilatormuur: 8 ventilatoren en 4 fietsen.
Windmolens, zonnepanelen en fietsen zijn ook los te huur.

JACK, THE GREEN PLUGIN

De duurzame interactieve festival ervaring! UMEF, Perpetual Plastic Project en Energy Floors hebben de handen ineen geslagen en stellen je graag voor aan Jack – The Green Plugin. Een modulaire event area met interactieve installaties aangedreven door wind, zon en mensen zelf. Met innovatieve technologie creëert Jack een leuke ervaring voor bezoekers die ook bijdraagt aan het milieu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.