Groen Entertainment

 • Groene installaties voor evenementen

  Heeft uw evenement behoefte aan meer groen? UMEF heeft opvallende interactieve installaties gericht op duurzame energie. Bezoekers worden op een unieke en laagdrempelige manier geïnspireerd en geïnformeerd over thema’s als het klimaat en renewable energy. Met UMEF’s groen entertainment wordt energie opgewekt door de zon, de wind of door het publiek zelf met behulp van zonnepanelen, windmolens en fietsen. De installaties zijn flexibel in gebruik en de opgewekte energie kan direct worden ingezet voor diverse doeleinden. Enkele voorbeelden zijn het fietsen voor het zetten van een kopje koffie, een filmtheater in een caravan op zonne-energie, een DJ-podium volledig gevoed door windmolens, zonnepanelen en fietsen, of een luchtdrukkanon met bloemblaadjes die tot ontploffing wordt gebracht door te fietsen.

  Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Mail naar info@umef.net

  100% GROEN PODIUM

  Bestaat uit een licht- en audioset die volledig draait op zonnepanelen, windmolens en fietsen. LED-displays geven de opgewekte en benodigde energie weer. Deze installatie is in diverse opstellingen beschikbaar en is geschikt voor een publiek van 50 tot 2500 personen. Exclusief DJ-gear.

  GroenPodium_001

  MONSTER TRUCK RACE

  Racen met radiografische monstertrucks op fietsenergie. Extra moeilijkheidsgraad; de controlers werken alleen zodra er gefietst wordt op 2 barkrukfietsen. Inclusief 6 auto’s met controlers, (nieuwe strakke) baan met hindernissen, tent, 2 barkrukfietsen en 1 zonnepaneel.

  MonstertruckRace_001

  SOLAR BIO-SCOOP

  Een ruime caravan omgebouwd tot een filmtheater op zonneenergie. Met een LED-beamer worden films van o.a the Green Movie Making Competition (of eigen films) getoond op een groot scherm. De zonnepanelen op het dak zorgen voor voldoende energie voor de beamer, audio en verlichting in de caravan.

  SolarBioScoop_001

  PEDAL POWER BIKE RACE

  Tegen elkaar battelen waarbij energie wordt opgewekt voor het zetten van een kopje koffie, het opladen van een mobieltje, laten verkoelen door een ventilator. Er is een groot assortiment aan out-put mogelijkheden in overleg beschikbaar. LED-displays geven de opgewekte energie per fiets weer. Er kan een keuze gemaakt worden uit barkrukfietsen en ligfietsen.

  PedalPowerBikeRace_001

  FLOWER BOMB

  Een originele en explosieve opening van een evenement met de Flower bomb. 2 lig- of barkrukfietsen waarmee tegen elkaar gebattled wordt tot er voldoende energie is opgewekt om een kanon gevuld met bloemblaadjes af te laten gaan. Een LED-display geeft de opgewekte energie weer.

  Flowerbomb_001

  GREEN ENERGY

  Groene stroom voor een podium, kraampjes of de toilet d.m.v. fietsen, windmolens of zonnepanelen. Als creatieve invulling, decoratie, kunstobject, entertainment of spelelement. Diverse opstellingen en installaties zijn mogelijk.

  GreenEnergy_001

  ANDERE PROJECTEN

  Solar Bakfiets: Bakfiets met audioset, flatscreen en 4 zonnepanelen.
  Zonnebloem: palmboom/zonnebloem-constructie met 6 zonnepanelen.
  Ventilatormuur: 8 ventilatoren en 4 fietsen.
  Windmolens, zonnepanelen en fietsen zijn ook los te huur.

  GreenEnergy_002

  JACK, THE GREEN PLUGIN

  De duurzame interactieve festival ervaring! UMEF, Perpetual Plastic Project en Energy Floors hebben de handen ineen geslagen en stellen je graag voor aan Jack – The Green Plugin. Een modulaire event area met interactieve installaties aangedreven door wind, zon en mensen zelf. Met innovatieve technologie creëert Jack een leuke ervaring voor bezoekers die ook bijdraagt aan het milieu. Check de website voor meer over dit duurzame totaal concept: www.thegreenplugin.com

  Jack_NB_header_001.