Groen Advies

 • Groen Advies voor evenementen

  Festivals hoeven niet vervuilend te zijn. UMEF heeft de kennis en contacten in huis om elk festival of evenement klimaatneutraal te organiseren.

  Onze duurzaamheidsadviseurs geven doormiddel van een quickscan gericht advies over het reduceren van de CO2-uitstoot, afvalverwerking en andere mogelijkheden om evenementen duurzamer te maken. Wanneer een evenement aan alle eisen voldoet verdient deze het UMEF-label en zal het voortaan bekend staan als duurzaam evenement.

  We werken in ons Groen Advies nauw samen met onze partner FairClimateFund. FCF is een sociale onderneming, opgericht door de ontwikkelingsorganisatie ICCO, die helpt bedrijven en particulieren klimaatneutraal te worden. FCF zet klimaatprojecten op met arme gezinnen in ontwikkelingslanden die fairtrade CO2-rechten opleveren die vervolgens verhandeld worden.

  Heeft u interesse in het verduurzamen van uw evenement? Of wilt u weten hoe milieuvriendelijk uw evenement eigenlijk is? Vraag dan meer informatie over onze quickscan aan via info@umef.net. Dan neemt een van onze adviseurs zo spoedig mogelijk contact met u op.

  InspiratieCafe_2013_UMEF_004 Gastcollege_Rotterdam_002

  UMEF geeft ook workshops!

  Een goed middel om aan de slag te gaan met het verduurzamen van uw evenement zijn onze workshops. Het is belangrijk dat er binnen een organisatie voldoende draagvlak wordt gecreëerd voor duurzaamheid voordat een duurzaam evenement georganiseerd gaat worden. Duurzaamheid komt nu eenmaal niet op de eerste plaats als het gaat om het organiseren van een evenement. Het publiek entertainen en een positieve financiële uitkomst zijn vaak het hoofddoel. Om die reden heeft UMEF workshops ontwikkeld waarmee we laten zien dat duurzaamheid niet veel hoeft te kosten en vaak door kleine inspanningen realiseerbaar is. Medewerkers bedenken zelf oplossingen die binnen hun eigen werk uitvoerbaar zijn.

  Momenteel hebben we twee soorten workshops die we vaak gecombineerd inzetten:

  Ambitieworkshop

  In deze workshop nodigen wij u uit om na te denken over de duurzaamheidsambitie van het evenement. Waar wilt u over drie jaar staan en wanneer is het evenement duurzaam? Aan de hand van een vier stappen model wordt er een concrete duurzaamheidsambitie geformuleerd waarmee u als organisatie aan de slag kunt. Deze ambitie kan direct worden door vertaald naar een heldere strategie, doelstellingen en resultaten.

  Actieworkshop

  Tijdens deze workshop gaan we met medewerkers op zoek naar concrete acties voor het evenement binnen enkele gekozen thema’s zoals afval of catering. Deze acties worden bedacht, geprioriteerd en toebedeeld zodat er na de workshop een gedragen actieplan voorhanden.

  Cases Groen Advies

  KEI Week

  • Ambitie workshop aan het bestuur.
  • Nulmeting aan de hand van quickscan.
  • Advies over duurzame leveranciers.
  • Kennisdeling en advies duurzaamheidsbeleid.

  Lees hier het hele verslag van de KEI week in Groningen.

  Reuring Festival

  • Begeleiding van het duurzaamheidstraject: feedback op meerjaren ambitieplan en pad uitzetten naar het UMEF-label.

  Parksessies

  • Opzetten van duurzaamheidsbeleid samen met de organisatie.
  • Afvalprobleem samen onder de loep nemen: probleem inventariseren, onderzoekswijze bepalen en oplossingsrichtingen bekijken.

  Edit Festival

  • Opzetten van het milieuplan.

  Enkele andere evenementen en organisaties

  24 Uur Live Build
  Boeren Rock & Pop Festival
  Click
  • Duurzame Evenementen Utrecht
  Grachtenfestijn Groningen
  Groene Helden
  KEI Week
  • Minerva Lustrum
  Mystic Garden Festival
  • Recycled
  Ronde van Wolder
  • Save Me
  Save Me On The Beach
  Secret Garden Festival
  Viva Las Vegas Food Festival
  Woodlands Festival
  • Xnoizz Flevo Festival

  KEIweek_logo001_200 Minerva_logo001 ClubUp_logo001_200
  Xnoizz_Logo001_200 Woodlands_Logo001_200 VivaLasVegas_Logo001_200
  RondeVanWolder_Logo001_200 Reuring_Logo001_200 MysticGarden_Logo001_200
  GrachtenfestivalGroningen_Logo002_200 EDIT_Logo001_200 RECYCLED_200x200.