Groen Advies voor evenementen

Festivals hoeven niet vervuilend te zijn. UMEF heeft de kennis en contacten in huis om elk festival of evenement klimaatneutraal te organiseren.

Onze duurzaamheidsadviseurs geven doormiddel van een quickscan gericht advies over het reduceren van de CO2-uitstoot, afvalverwerking en andere mogelijkheden om evenementen duurzamer te maken. Wanneer een evenement aan alle eisen voldoet verdient deze het UMEF-label en zal het voortaan bekend staan als duurzaam evenement.

We werken in ons Groen Advies nauw samen met onze partner FairClimateFund. FCF is een sociale onderneming, opgericht door de ontwikkelingsorganisatie ICCO, die helpt bedrijven en particulieren klimaatneutraal te worden. FCF zet klimaatprojecten op met arme gezinnen in ontwikkelingslanden die fairtrade CO2-rechten opleveren die vervolgens verhandeld worden.

Heeft u interesse in het verduurzamen van uw evenement? Of wilt u weten hoe milieuvriendelijk uw evenement eigenlijk is? Vraag dan meer informatie over onze quickscan aan via info@umef.net. Dan neemt een van onze adviseurs zo spoedig mogelijk contact met u op.

UMEF geeft ook workshops!

Een goed middel om aan de slag te gaan met het verduurzamen van uw evenement zijn onze workshops. Het is belangrijk dat er binnen een organisatie voldoende draagvlak wordt gecreëerd voor duurzaamheid voordat een duurzaam evenement georganiseerd gaat worden. Duurzaamheid komt nu eenmaal niet op de eerste plaats als het gaat om het organiseren van een evenement. Het publiek entertainen en een positieve financiële uitkomst zijn vaak het hoofddoel. Om die reden heeft UMEF workshops ontwikkeld waarmee we laten zien dat duurzaamheid niet veel hoeft te kosten en vaak door kleine inspanningen realiseerbaar is. Medewerkers bedenken zelf oplossingen die binnen hun eigen werk uitvoerbaar zijn.

Momenteel hebben we twee soorten workshops die we vaak gecombineerd inzetten:

Ambitieworkshop

In deze workshop nodigen wij u uit om na te denken over de duurzaamheidsambitie van het evenement. Waar wilt u over drie jaar staan en wanneer is het evenement duurzaam? Aan de hand van een vier stappen model wordt er een concrete duurzaamheidsambitie geformuleerd waarmee u als organisatie aan de slag kunt. Deze ambitie kan direct worden door vertaald naar een heldere strategie, doelstellingen en resultaten.

Actieworkshop

Tijdens deze workshop gaan we met medewerkers op zoek naar concrete acties voor het evenement binnen enkele gekozen thema’s zoals afval of catering. Deze acties worden bedacht, geprioriteerd en toebedeeld zodat er na de workshop een gedragen actieplan voorhanden.

Cases Groen Advies

KEI Week

• Ambitie workshop aan het bestuur.
• Nulmeting aan de hand van quickscan.
• Advies over duurzame leveranciers.
• Kennisdeling en advies duurzaamheidsbeleid.

Lees hier het hele verslag van de KEI week in Groningen.

Reuring Festival

• Begeleiding van het duurzaamheidstraject: feedback op meerjaren ambitieplan en pad uitzetten naar het UMEF-label.

Parksessies

• Opzetten van duurzaamheidsbeleid samen met de organisatie.
• Afvalprobleem samen onder de loep nemen: probleem inventariseren, onderzoekswijze bepalen en oplossingsrichtingen bekijken.

Edit Festival

• Opzetten van het milieuplan.

Enkele andere evenementen en organisaties

24 Uur Live Build
Boeren Rock & Pop Festival
Click
• Duurzame Evenementen Utrecht
Grachtenfestijn Groningen
Groene Helden
KEI Week
• Minerva Lustrum
Mystic Garden Festival
• Recycled
Ronde van Wolder
• Save Me
Save Me On The Beach
Secret Garden Festival
Viva Las Vegas Food Festival
Woodlands Festival
• Xnoizz Flevo Festival

 

KEIweek_logo001_200 Minerva_logo001 ClubUp_logo001_200
Xnoizz_Logo001_200 Woodlands_Logo001_200 VivaLasVegas_Logo001_200
RondeVanWolder_Logo001_200 Reuring_Logo001_200 MysticGarden_Logo001_200
GrachtenfestivalGroningen_Logo002_200 EDIT_Logo001_200 RECYCLED_200x200.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.