12 augustus vindt de Beach Cleanup Tour plaats van Scheveningen tot Wassenaar

UMEF’er (oprichter) Wesley Dorrius organiseert voor het IFAW, SOS Dolfijn en Stichting De Noordzee de Boskalis Beach Cleanup Tour met een eigen etappe van Scheveningen naar Wassenaar.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden om mee te helpen met het schoonmaken van de Nederlandse Noordzeekust. Hiermee vragen we aandacht voor de gevolgen van afval voor de dieren in de zee. Maar we richten ons ook op onzichtbare vervuiling, namelijk onderwaterlawaai (ook wel Ocean Noise) veroorzaakt door scheepvaart, militaire sonar en de olie- en gasindustrie.

We starten rond 10:00 bij Strandpaviljoen The Shore in Scheveningen met muzikant Florian Wolff en zijn Green Machine. Met een grootse parade van vrijwilligers, muzikanten en performers vegen we het strand schoon en eindigen rond 15:00 bij Strandpaviljoen Sport in Wassenaar. Daar kan je een kijkje nemen in de ambulance van SOS Dolfijn en draait acteur en DJ Egbert-Jan Weeber fijne plaatjes op de afterparty. Je wordt weer terug gebracht naar de startpunt.

Het is heel belangrijk om het strand op te ruimen, puur om de zee en het strand te bevrijden van vervuiling. Maar ook om bewustzijn te creëren, dat zoals we nu met ons afval omgaan echt niet meer kan en niet is uit te leggen aan onze nakomelingen!

Acteur Egbert-Jan Weeber

Schrijf je snel in via onderstaande link! *Mocht het aantal aanmeldingen al bereikt zijn, houd dan de websites goed in de gaten voor andere mogelijkheden.

https://www.beachcleanuptour.nl/z12-scheveningen-wassenaar-1/

Verschillende BN’ers steunen de actie, waaronder acteur Egbert-Jan Weeber, zanger Florian Wolff, Frank Wassenberg van PVDD en Boyan Slat van de The Ocean Cleanup.

Programma Beach Cleanup etappe Scheveningen – Wassenaar op 12 augustus so far:

10:00: Start bij paviljoen The Shore in Scheveningen met o.a. zanger Florian Wolff en The Green Machine.
10:00-15:00 Beach Cleanup parade met muzikanten en performers!
15:00-17:00: Eindprogramma bij paviljoen Sport in Wassenaar met acteur Egbert-Jan Weeber als DJ!