UMEF’s Windmolenpark voor evenementen

Vorig jaar was de try-out bij Strafwerk Festival op het terrein van Blijburg in Amsterdam. Daar plaatsten wij 9 windmolens met spanwijdte van 1,80 meter en met een hoogte van 7 meter. Bij de middelste windmolen stond een groot LED-display voor de live-weergave van de opgewekt energie. Deze windmolens leverde een deel van de energie voor het festival, o.a. alle apparatuur en verlichting bij de entree draaide op windenergie. Gemiddeld leverde de windmolens 2 kWh (elk uur van het festival). Ter vergelijking; er is ongeveer 0,05 kWh nodig voor het opladen van een laptop. De gebruikte windmolens kunnen echter 300 Watt leveren bij een sterke continue wind. Strafwerk Festival is een techno-evenement voor zo’n 5000 man en is onderdeel van organisatie Apenkooi.

Wil je ook een Windmolenpark?

Voor komend festivalseizoen zijn er niet 9, maar 20 windmolens inzetbaar! In theorie kunnen we daarmee 6 kWh leveren. Er zijn overigens geen bijzondere regels voor het plaatsen van windmolens bij evenementen. Wel dient het ingetekend te worden bij de vergunning. Dit kan ook nog na de aanvraag van de evenementenvergunning. Voor meer info, mail naar info@umef.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.