28 september vond de Duurzame Introductie Stunt Awards 2017 en het Inspiratie Cafe plaats in de Kargadoor.

DIS Awards 2017 en UMEF’s Inspiratie Cafe

Jasper Fleers was de host van de avond. Hij is oprichter van de Groene Lobby en is werkzaam bij Bevrijdingspop Haarlem. Ook is hij een inspirerende spreker bij duurzame evenementen en gastcolleges. De avond begon met een inspirerend verhaal over start-up Django’s Closet. Daarna stelde Laura Moningka van The Footprint Challenge de vraag: “Hoe groot is die van jou?”. Met het Footprint spel werd duidelijk hoe groot de voetafdruk van het publiek was en Laura gaf tips om met kleine acties al een stukje groener te worden. Milan Meyberg sloot de avond af en vertelde over DGTL Revolution. Apenkooi Events zet in op duurzaamheid en zo is DGTL Festival een pionier op dit gebied geworden. Wesley Dorrius, DJ Wesdex, draaide fijne plaatjes tijdens de netwerkborrel.

Nogmaals de felicitaties aan de winnaars:

Duurzame Introductie Week > AID Wageningen
Duurzame Introductie Stunt > GO Green Office & Team Energy
Social Impact Prijs > W.S.R. Argo

De Duurzame Introductie Stunt (DIS) is een wedstrijd tussen studie- en studentenverenigingen en introweek-commissies uit diverse steden. Introductieweken strijden om de award: ‘Meest Duurzame Introductieweek’ en introductiestunts voor de ‘Meest Duurzame Introductiestunt’. Deze twee awards worden elk jaar aangevuld met een derde award, de WakaWaka Social Impact prijs.

De DIS is een initiatief van Studenten voor Morgen in samenwerking met WakaWaka, GDO en UMEF.

– Studenten voor Morgen is de landelijke studentenorganisatie die zich inzet voor duurzaamheid. Ze werken zowel aan het vergroten van bewustwording onder studenten in het hoger onderwijs als aan het verduurzamen van de hoger onderwijsinstellingen zelf.
– WakaWaka is een sociale onderneming die de allerarmsten voorziet van veilige, duurzame en zelfvoorzienende energie en licht-oplossingen.
– GDO is een netwerk dat duurzame ontwikkeling dicht bij huis en op lokaal niveau mogelijk wil maken in samenwerking met burgers, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.
– UMEF maakt evenementen groener: doormiddel van Duurzaam Advies en Groen Entertainment zoals mobiele windmolenparken, zonnepanelen, fietsen en zelfs energieneutrale muziekpodia.

Tot volgend jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.