Gemeente Purmerend organiseerde samen met UMEF de Duurzaamheidsprijs voor evenementen 2016. Met deze prijs wil de gemeente organisatoren stimuleren om bewuster om te gaan met duurzaamheid. Wethouder Mario Hegger reikte 8 maart prijzen uit aan 3 genomineerden, namelijk Kindervrijmarkt Bevrijdingsdag, Fancy Fair en Clusius Green Run.

Evenementen zijn belangrijk voor de binding van de stad, maar helemáál mooi is het als de organisatoren hun evenementen zo veel mogelijk verduurzamen! – Burgemeester Don Bijl

Duurzaamheidsprijs voor evenementen

Kindervrijmarkt Bevrijdingsdag van Kerngroep Purmer-Zuid ontving de hoofdprijs van 1500 euro! De organisatoren startten een project om de deelnemende kinderen en de bezoekers bewust te maken van hun leefomgeving en het zelf schoonhouden van het terrein. De kinderen werden gestimuleerd speelgoed te ruilen en om niet verkocht speelgoed naar een recyclepunt te brengen. Het publiek werd op alle mogelijke manieren erop gewezen om gebruik te maken van de afvalpunten. Het eten en drinken werd verstrekt in afbreekbare producten. Door samen te werken met de Stichting Bim Bam en de Kringloopwinkel heeft de Kerngroep Purmer-Zuid gezorgd dat er niets herbruikbaars is weggegooid. Het resultaat mocht er zijn, want amper 20 m3 afval moest worden afgevoerd.

Het afval dat na het evenement achterblijft is gedaald van 100 kubieke meter naar twintig. We zijn vereerd met de Duurzaamheidsprijs voor evenementen! – Organisator Erik Goldsteen

Aanmoedigingsprijs en eervolle vermelding

De Fancy Fair van IBS De Roos ontving de aanmoedigingsprijs van 350 euro. Leerlingen maakten en verkochten voor de eindejaarsafsluiting kunstwerkjes van wegwerpspullen. Met de opbrengst zijn onder meer cadeaus gekocht voor kinderen van vluchtelingen. Een eervolle vermelding, en 150 euro, kreeg de Clusius Green Run van het Ecoteam van het Clusius College. Deze sponsorloop had als doel om leerlingen bewust te maken van hun omgeving en hun gezondheid. De Clusius Green Run werd afgelopen jaar voor het eerst georganiseerd.

De jury bestond uit Gijs de Man (directeur Stadsverwarming Purmerend), Eljo Vos Brandjes (manager strategie en beleid van HVC Groep) en Mario Hegger (wethouder duurzaamheid) – geadviseerd door Laura Moningka van UMEF.

Ook in 2017 stelt de gemeente de prijzen beschikbaar: Meld je hier aan.

Duurzaamheidsprijs_Purmerend_2016_300_Foto001 Duurzaamheidsprijs_Purmerend_2016_300_Foto004

Duurzaamheidsprijs_Purmerend_2016_300_Foto003 Duurzaamheidsprijs_Purmerend_2016_300_Foto002

Fotograaf: Evert Ruis (RTV Purmerend)

Duurzaamheidsprijs_Purmerend_2016_600_002

Eén gedachte over “ Winnaars Duurzaamheidsprijs 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.