Op donderdag 22 september vond het InspiratieCafe plaats in Cafe Schuim in hartje Amsterdam. Aansluitend werden de winnaars bekend gemaakt van de Duurzame Introductie Stunt 2016 en was er een Afterparty met duurzame DJ’s Wannabe A Star en UMEF-er Wesley Dorrius, ook bekend als DJ Wesdex.

dis2016_600_001

InspiratieCafe

Tijdens het InspiratieCafe vertelden 3 sprekers over hun duurzame product of dienst. Jan Portheine van KarTent opende met veel passie over de Ferrari onder de kartonnen dozen, een recyclebare festivaltent van karton. Tom Leenders van Gerrard Street vertelde over hun modulaire koptelefoon met uniek lease-abonnement. Een koptelefoon die je nooit meer hoeft weg te gooien. Nienke Bassle van 10.000 Hours sloot af met een inspirerende presentatie over haar organisatie die dance-liefhebbers tijd laat doneren om daarmee iets goeds te doen voor een ander. Zo zijn er vrijwilligersdagen geweest voorafgaand Mysteryland en Sensation.

Meer informatie over de sprekers:
– KarTent www.kartent.com
– Gerrard Street www.gerrardst.nl
– 10.000 Hours www.10000hours.nl

dis2016_300_002 dis2016_300_003
dis2016_300_001 dis2016_300_004

DIS Awards 2016

De winnaars van de Duurzame Introductie Stunt 2016 zijn geworden:
– AID Wageningen met de meest duurzame week,
– Green Office VU met de juryprijs voor de leukste duurzame stunt en
– Green Office Groningen & SAMEEN met de WakaWaka Social Impact Prijs.

GEFELICITEERD!!! 🙂

Voor de hoofdprijs ‘Meest duurzame week’ -die gewonnen werd door AID Wageningen- werd gekeken naar thema’s als transport, afval, energie en drukwerk. Green Office VU had een originele actie waarbij plastic waterdrinkflesjes omgetoverd werden tot plantenpotjes. Ook organiseerden ze een afval-estafette-spel. Green Office Groningen en SAMEEN hadden tijdens het Open Air Festival onder andere een smootiefiets, bijenmix als visitekaartje en serveerden veganistische hapjes.

De DIS Awards 2016 en het InspiratieCafe met Afterparty werd georganiseerd door Studenten Voor Morgen, WakaWaka, GDO en UMEF. Op naar volgend jaar…

dis2016_600_002

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.