Lancering van de Duurzaamheidsprijs voor evenementen in Purmerend.

Evenementen bieden gezelligheid en maken een stad uniek, maar hebben helaas ook een impact op het milieu. Met de Duurzaamheidsprijs biedt UMEF de gemeente een traject aan om de evenementen in hun gemeente te verduurzamen. In dit traject geeft UMEF organisatoren tools om hun evenement te verduurzamen. Zo laat UMEF zien dat er veel voordelen zijn om een evenement te verduurzamen en dat het niet perse duurder hoeft te zijn. Energiezuinige maatregelen bijvoorbeeld zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar ook kostenbesparend.

Met de Duurzaamheidsprijs biedt UMEF de gemeente een traject aan om de evenementen in hun gemeente te verduurzamen.

Duurzaamheidsprijs Purmerend

In het stadhuis van Purmerend werd de aftrap gegeven voor het evenementenjaar 2016 met presentaties van onder andere burgemeester D. Bijl en UMEF. Er staan veel evenementen op de kalender, van braderieën tot dance feesten, van sport tot circus en van theater en tentoonstellingen tot culinaire evenementen. Enkele voorbeelden zijn Electronic Picnic Festival, Reuring, Luilak en de Nazomerfeestweek. Op verzoek van de gemeenteraad wordt in 2016 een start gemaakt met het verduurzamen van de evenementen. Tijdens de bijeenkomst werd dan ook bekendgemaakt dat er een duurzaamheidsprijs voor evenementen in het leven is geroepen. Purmerend is de eerste stad in Nederland die deze prijs uitreikt.

Logo_Purmerend_001

Van ambitie tot actie

Met de prijs wil de gemeente organisatoren stimuleren om bewuster om te gaan met duurzaamheid. Dat kan onder meer op het gebied van afval scheiden, alternatieve energievoorziening en inkoop. De gemeente heeft met UMEF een traject ontworpen. Samen begeleiden ze deelnemende evenementen met onder andere een leaflet met tips & tricks en de workshop ‘van ambitie tot actie’. Een vakjury beoordeelt alle initiatieven. De prijs van 1.500 euro wordt in januari 2017 uitgereikt.

Voor meer informatie over de Duurzaamheidsprijs mail of bel naar 0683252343.

UMEF_Duurzaamheidsprijs_Logo_003

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.