Tien jaar na ‘An Inconvenient Truth’ laat Al Gore tijdens een inspirerende TEDtalk zien hoe de wereld er vandaag voor staat. En hij is bijzonder optimistisch.

Na een ‘wake up call’ door te vertellen over de gevolgen van de opwarming van de aarde maakt hij duidelijk dat we moeten veranderen. Enthousiast verteld hij dat wij ook kunnen veranderen en dat we al goed op weg zijn, zelfs verder dan in 2000 is voorspeld. Zo is er is meer dan 14,5 keer zoveel capaciteit voor windenergie geïnstalleerd en 58 keer zoveel voor zonne-energie. Het aantal installaties om duurzame energie mee op te wekken groeit enorm en tegelijkertijd dalen de kosten dramatisch.

TedX_AlGore_600_002

Kijk naar Duitsland, zegt Gore, waar op 26 december 2015 maar liefst 81 procent van alle energie duurzaam werd opgewekt. Voornamelijk door zon en wind. Het bedrijfsleven ziet deze ontwikkelingen ook, de hoeveelheid investeringen in hernieuwbare energie explodeert al. We naderen het punt dat hernieuwbare energie goedkoper wordt dan energie van fossiele brandstoffen. Dit is de grootste zakelijke kans in de geschiedenis van de wereld.

Every night on the TV news now is like a nature hike through the Book of Revelation. Can we change? We’ve already started. So then, the big question: Will we change? Gore says yes!

Bekijk de volledige TEDtalk

Bronnen

www.ted.com
www.hier.nu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.