Een van de dj’s voor Groene Helden & Monkey Business in Club Up Amsterdam is David Labeij. Na een mooie carrière in binnen- en buitenland en een tijdje rust voor zijn gezin, staat David weer te springen om er op 21 augustus een groot feest van te maken!

 

David_Labeij

Ten eerste: super tof dat je bij Groene Helden komt draaien! Voor degene die je nog niet kennen, vertel eens over David, wie ben je?
Tja, wie ben ik.. 🙂  Ik ben David Labeij en altijd al bezig geweest met muziek. Samen met Julien Chaptal heb ik het vinyal label MFD, waarmee ik muziek maak en veel draai op liveshows. Op de meest vette plekken heb ik muziek mogen maken! Naast MFD maak ik ook veel muziek met Lauhaus, een van de dj’s van de vorige editie van Groene Helden.


Kun je wat vertellen over je DJ loopbaan, wat heb je de afgelopen jaren allemaal gedaan in deze scene en wat niet?
Mijn loopbaan begon in 2007. Ik draaide steeds meer en tot 2013 heb ik heel veel opgetreden in zowel binnen- als buitenland. Daarnaast bracht ik ook veel muziek uit. Naast het opzetten van mijn label MFD zijn de laatste twee jaren redelijk rustig geweest voor mij qua shows en producties. Ik ben vader geworden, waardoor de focus voornamelijk lag op mijn gezin. Al snel kreeg ik kriebels en sinds een halfjaar heb ik weer platen gerealiseerd en zo zie je, gelijk twee leuke avonden waar ik het feestend publiek mag laten dansen!


Waarom heb je je verbonden aan UMEF’s Groene Helden?
Naast dat mijn passie in de muziek ligt, vind ik het ook leuk om een bijdrage te leveren aan een goed doel. In dit geval Monkey Business, maar ook voor andere goede doelen had ik mij graag ingezet!


Wat is duurzaamheid eigenlijk voor jou en hoe vertaalt zich dat in jouw (dagelijkse) leven?
Duurzaamheid voor mij is eigenlijk iets wat je toepast in je leven en waar je niet eens meer over na hoeft te denken. Voorbeelden zijn de lichten uit doen in huis waar ze niet aan hoeven te staan, spaarlampen, eigen tasje mee naar de winkel, afval recyclen, water niet onnodig lang laten lopen, weinig vlees eten en ga zo maar door. Het spreekt allemaal voor zich, maar ik ben mij er bewust van dat het bij lang niet iedereen in het dagelijkse ritme zit!


Hoe kijk je aan tegen duurzaamheid in de scene?
Zelf probeer ik zoveel mogelijk mijn steentje bij te dragen, maar over de gehele scene heb ik geen duidelijke mening. Het lijkt mij logisch dat de wereld er baat bij heeft dat clubs, festivals en andere evenementen een duurzaamheidsbeleid hebben en dit ook naleven. Positief is dat er ook steeds meer aandacht rondom duurzame events komen, waardoor het vaker een vast punt op de agenda is. Keep up the good work!!