Op het moment is er 1 vrijwilligersvacature: Enthousiaste vergroener evenementen. Daarnaast kunnen wij altijd hulp gebruiken bij het opbouwen van bijvoorbeeld een groen podium op een festival, so join our team! Mail daarvoor naar info@umef.net.

Collage_GroenEntertainment_600x222_001

Vacature 1: Enthousiaste vergroener evenementen

UMEF, Wie zijn wij?

Wij zijn UMEF, ofwel de United Music Events Foundation, een jonge stichting die zich door heel Nederland inzet om de evenementenbranche duurzaam(er) te maken. Dit doen we door onze kennis met evenementenorganisatoren te delen, bezoekers van evenementen te inspireren met ons groene entertainment en door benefietevenementen te organiseren om andere goede doelen in het zonnetje te zetten.

Groen Entertainment

De missie van het team Groen Entertainment is het -op ludieke en speelse wijze- creeren van bewustwording ten aanzien van milieu en duurzaamheid. UMEF plaatst installaties op festivals en congressen waarmee energie wordt opgewekt d.m.v. zonnepanelen, windmolens en fietsen. De opgewekte groene energie kan direct gebruikt worden voor diverse doeleinden, zoals een DJ-podium, koffiekraampje, radiografische autorace en zelfs een bloemblaadjeskanon.

UMEF is onlangs een samenwerking aangegaan met Perpetual Plastic Project en Energy Floors. Met onze krachten gebundeld bieden we evenementen het totaalconcept Jack – The Green Plugin aan. Dit is een groene area met o.a. een groen podium, een energieopwekkende dansvloer en een 3D-printinstallatie waar je van een festivalbeker een gerecyclede ring kan laten printen.

Om ook aankomend festival en evenementen-seizoen ‘the Scene’ groener te maken, zijn we op zoek naar uitbreiding team Groen Entertainment. Samen met je teamleden zorg je dat groen entertainment op festivals aanwezig is. Je taken zijn in overleg in te vullen: nieuwe creatieve concepten bedenken, netwerken, met festivals overleggen over Groen Entertainment op maar en ga zo maar door.

Gezocht: Enthousiaste vergroener evenementen

Als creatief concept manager ben je samen met andere teamleden verantwoordelijk voor het bedenken van nieuwe concepten en zorg je ervoor dat het nieuwe groene entertainment in de praktijk gebruikt kan worden. De mogelijkheden zijn eindeloos: zelf creaties bouwen, constructies laten maken of huren, een opdracht uit te schrijven aan studenten van bijvoorbeeld de Hogeschool Utrecht of TU Delft. Daarnaast werk je met enthousiaste teamleden samen om bestaande installaties succesvol neer te zetten en nieuwe opdrachten binnen te halen.

Takenpakket

Enkele voorbeelden van je taken zijn:
• Meedenken over nieuw groen entertainment en/of het huidige assortiment upgraden
• Contact onderhouden met het bestaande netwerk en actief zoeken naar andere interessante organisaties om samen nieuwe concepten mee te realiseren
• Afstemmen van wensen van organisatoren
• Deelname aan de maandelijkse plenaire vergadering
• En uiteraard mag je mee naar de evenementen waar UMEF bij betrokken is!

Wie ben jij?

Delen, Doen en Inspireren zijn de ‘keywords’ van UMEF, zowel van het bestuur als van de teamleden. Daarnaast draag je duurzaamheid en evenementen een warm hart toe. Doorzettingsvermogen, ondernemend, flexibel, leiderstype en het kunnen werken met targets zijn competenties die wij zoeken. Kennis in techniek en energie is een pre.

En tenslotte ben je zelf natuurlijk een festivalbezoeker in hart en nieren en ben je niet vies van zo nu en dan de handen flink te laten wapperen op een evenement.

De inschatting is dat je 4 uur per week druk bent met de UMEF-activiteiten. Hoe je dit indeelt bepaal je zelf. Ben je meer of minder uur beschikbaar, laat dit dan weten.

Wat bieden we jou?

In deze positie ben je in de gelegenheid om mee te bouwen aan een snel groeiende stichting en van toegevoegde waarde te zijn in de branche. Daarnaast heb je de kans om in een interessante functie een groot netwerk op te bouwen binnen de evenementenbranche. Dit alles in combinatie met veel humor en groen plezier!

Het gaat hier om een vrijwillige functie. Onkosten die je voor UMEF maakt worden vergoed. Ben jij de persoon die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV voor 6 april naar info@umef.net.

Eén gedachte over “ Vrijwilligersvacature: Enthousiaste vergroener evenementen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.