DGTL Power workshop

Begin maart heeft UMEF een interessante workshop bijgewoond van DGTL Power. De workshop vond geheel in stijl plaats op een zelfvoorzienende woonboot, ‘De Gewoonboot’. De gastsprekers waren Paul Wittenhorst van The Powershop en Paul Schurink van Zap. Beiden leveren stroom aan festivals in en buiten Nederland en geven advies op maat.

Energieverbruik is een ondergeschoven kindje, het gevolg: inefficiënt stroomverbruik, wat een onnodige belasting voor het milieu oplevert.

DGTL_2015_300_001 DGTL_Power_300_001

Het doel van de workshop was om organisatoren en leveranciers bewust te maken van stroomverspilling tijdens festivals. Natuurlijk werd er ook aandacht besteed aan hoe men dit tegen kan gaan. Want nog vaak is energieverbruik tijdens festivals een ondergeschoven kindje, het gevolg: inefficiënt stroomverbruik, wat een onnodige belasting voor het milieu oplevert.

Gelukkig hadden Paul en Paul wat goede tips:

• Breng het daadwerkelijk stroomverbruik in kaart
• Maak beleid en handhaaf wanneer machines aan gaan
• Onderzoek de mogelijkheid of machines bijvoorbeeld ’s nachts uit kunnen
• Kijk naar de inzet van zuinigere apparaten
• Reken cateraars af naar gebruik
• Maak tijdig een stroomplan

UMEF op DGTL festival

Aanstaande 4 en 5 april vindt het DGTL festival plaats op het NDSM-terrein in Amsterdam. Het thema is: ‘Power’. UMEF zal ook een bijdrage leveren aan het festival in de vorm van een zonnestation: ‘The DGTL Solar Experience’. Wat de naam al doet vermoeden, gaan we iets doen met zonnepanelen, maar ook met muziek, visuals en een energie-opwekkende dansvloer. More info soon…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.