We zijn genomineerd voor de Groene Utrechter 2014! Al een hele grote eer, maar om daadwerkelijk de Groenste Utrechter te worden hebben we jouw stem nodig. Ga naar http://www.nmu.nl/artikel/stem-hier-op-de-groene-utrechter-van-2014 en stem op UMEF! (onder aan de pagina)

De top 3 meest Groene Utrechters worden onder de aandacht gebracht in het TV programma Van Graszaad tot Zonnecel en de uiteindelijke winnaar wint 500 euro voor het groene initiatief!

DeGroeneUtrechter_Logo_300_001

Stem op de groenste Utrechter van 2014

UTRECHT – De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) en RTV Utrecht hebben afgelopen weken via verschillende kanalen waaronder een tv spotje Utrechters opgeroepen om zich aan te melden voor de verkiezing van de Groenste Utrechter van 2014. Uit alle inzendingen zijn tien genomineerden geselecteerd. Het Utrechts publiek wordt opgeroepen om op hun favoriet te stemmen op www.degroeneutrechter.nl. Stemmen kan tot 27 september. Dan wordt bekend gemaakt wie van de 10 in de top 3 staan. Een ervaren jury met onder andere oud minister Jacqueline Cramer en Joris Hoogenboom, directeur van de NMU selecteert uit die top 3 de nummer 1. Deze nummer 1 wordt in het televisieprogramma Van Graszaad tot Zonnecel op RTV Utrecht bekend gemaakt, ontvangt een geldbedrag voor zijn initiatief en mag zich de Groenste Utrechter van 2014 noemen. 

DE TOP 10


De tien genomineerden voor de verkiezing van de Groenste Utrechter 2014 zijn heel uiteenlopend. De groene initiatieven hebben te maken met isolatie, zonne-energie, duurzame mobiliteit, delen van goederen, verminderen van CO2 uitstoot etc. Het is nu aan het publiek om uit deze tien de drie besten te selecteren. De tien genomineerden voor de Groenste Utrechter van 2014 zijn in willekeurige volgorde:

  • Krijgdekleertjes.nl een online community van duizenden ouders die online kinderspullen ruilen.
  • UMEF, een initiatief dat festivals verduurzaamd en duurzaamheid onder de aandacht brengt op festivals en evenementen.
  • De Vlinderhof, een unieke vaste planten tuin dat opgezet is vanuit een bewonersinitiatief in Leidsche Rijn.
  • Platform Ecotransferium de Wetering, een voorbeeld op het gebied van duurzame mobiliteit
  • Dorien Soons van www.voetprintcooking.nl, brengt duurzaam voedsel onder de aandacht om op deze manier de klimaatdoelstellingen te halen.
  • Basisschool de Kubus in Amersfoort heeft via crowdfunding zonnepanelen aangeschaft en wekt nu zelf haar stroom op. Een partnerschool in Cambodja doet ook mee en kan haar leerlingen computercursussen aanbieden door de zonnestroom.
  • Mevrouw groen, een theatervoorstelling over plastic soep voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar.
  • De kledingbibliotheek in Utrecht, de grootste kledingbibliotheek die hippe kleding uitleent.
  • Rento Hermanns van RondomDOM, die met een elektrische bus burgers adviseert op gebied van energiebesparing en milieuvriendelijke bouwmaterialen.
  • Basisschool Pantarijn, het pantaplein dat een groene moes- en kruidentuin runt waarin leerlingen veel kunnen beleven, ontdekken en leren. Ze kunnen zelfs groenten meenemen en eten uit eigen tuin.

 www.degroeneutrechter.nl 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.