De grootste studenten introductieweek van Nederland is de KEI-week in Groningen. Dit jaar vinden de festiviteiten plaats van 11 tot en met 15 augustus met onder ander optredens van Kraantje Pappie, SICK INDIVIDUALS, FATA, GirlsLoveDJs, ChildsPlay èn UMEF-oprichter WESDEX! Daarnaast valt er nog veel meer te beleven.

Stichting KEI heeft de donderdag omgedoopt tot ‘Duurzame Donderdag’. Op deze dag zal ook het groene podium van UMEF aanwezig zijn, volledig aangedreven door fietsen, zonnepanelen en windenergie!

Stichting KEI organiseert de introductieweek en is van plan in de komende jaren flink te verduurzamen en behaald dit jaar al het UMEF-label! De stichting pakt dit grondig aan: in de afgelopen maanden hebben ze met UMEF een actieworkshop gehouden en er is met de quickscan een nulmeting uitgevoerd. Aan de hand van de nulmeting kan de vooruitgang per jaar gemeten worden. Tijdens de actieworkshop stonden afval en communicatie centraal, twee punten waarop voor de organisatie veel winst te behalen viel.

Er zijn voor 2014 al veel maatregelen getroffen als het gaat om duurzaamheid, maar gezien het korte tijdsbestek en een beperkt budget waren niet alle gewenste maatregelen haalbaar. De organisatie heeft grote slag weten te gaan als het gaat om communicatie en heeft de donderdag zelfs omgedoopt tot ‘Duurzame donderdag’. Op deze dag zal ook het groene podium van UMEF aanwezig zijn, volledig aangedreven door fietsen, zonnepanelen en windenergie!

KEIweek2014_300x300_002 KEIweek2014_300x300_004

In de volgende jaren zal Stichting KEI meer maatregelen uitrollen en het duurzaamheidsbeleid verder doorvoeren door de hele organisatie en heeft hiervoor ook een duurzaamheidswerkgroep aangesteld.

Hier volgen een paar hoogtepunten van de maatregelen uit de quickscan:

Vervoer

De bezoekers zijn veelal studenten die geen auto bezitten en het publiek komt voornamelijk met het openbaar vervoer of de fiets.

Afval

Ontwikkelpunt waar Stichting KEI komend jaar mee aan de slag gaat. De afvalverwerker Milieudienst Groningen scheidt al het afval na inzameling en wordt het terrein door vrijwilligers schoongemaakt.

Stroom

Groene stroom en aggregaten. Op het Open Air Festival staat het groene podium van UMEF dat volledig duurzaam, gedreven door zonnepanelen en windenergie!

Sanitair

milieuvriendelijke toiletten, geen gebruik van chloor, handdoekjes van gerecycled materiaal en waterloze urinoirs.

Drukwerk/decoratie/bedrijfskleding

Drukwerk is verminderd, overgebleven drukwerk en tasjes heeft het FSC-keurmerk en op het terrein maakt men gebruik van herbruikbaar en duurzaam geproduceerd decoratiemateriaal en duurzame bedrijfskleding.

Communicatie

Informatie over duurzaamheidsbeleid op de website, dit jaar extra aandacht voor duurzaamheid en Duurzame donderdag staat geheel in het thema vaan duurzaamheid! Gedurende de KEI-week zullen ook maatschappelijke organisaties zoals Grunneger Power, WeHelpen en Enery Academy aanwezig zijn met een informatiestand.

Beleid

Duurzaamheid is onderdeel van Stichting KEI haar langetermijn beleid.

Maatregelen kantoor

Het kantoor bevindt zich in het gebouw van Rijksuniversiteit Groningen en heeft daarmee net als de Universiteit vele duurzame faciliteiten zoals 100% groene stroom, gerecycled wc-papier en afval wordt gescheiden.

Overig

Gedurende de KEI-week is er de Dare 2B Aware bewustwordingscampagne met iedere dag een ander maatschappelijk thema: veilig wonen, student en stadjers, fietsstad Groningen, Duurzaamheid en een goede omgang met seks, drugs en alcohol.

KEIweek2014_300x300_001 KEIweek2014_300x300_003

Wederom een studentenorganisatie die het goede voorbeeld geeft. Mocht je in Groningen gaan studeren, zorg dan dat je bij de KEI-week bent!

Check ook de website van KEI-week zelf voor een impressie van Nederlands grootste introductieweek: http://www.keiweek.nl/keiweek/maatschappelijk-verantwoord-ondernemen en http://www.keiweek.nl/keiweek/dare-2baware/dare-2b-aware-duurzaamheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.