Omdat het gewoonweg niet mogelijk is om een organisatie vanuit een hutje op de hei zonder voorzieningen te runnen compenseert UMEF jaarlijks haar CO2 footprint. Dit doen we met eerlijke CO2-rechten van FairClimateFund en daarmee steunen we projecten in ontwikkelingslanden.

Dit jaar komen de rechten van twee projecten: het Basa Magogo project in Zuid Afrika en het Bagepalli Coolie Sanga in India.

Het Basa Magogo project introduceert in meer dan 70.000 huishoudens een de gelijknamige kooktechniek. Met deze techniek wordt 50% minder brandstof gebruikt waarmee de uitstoot van schadelijke stoffen en roet tot wel 90% wordt gereduceerd. Hierdoor verminderd de CO2 uitstoot en wordt voorkomen dat mensen ziek worden.

Het Bagepalli Coolie Sangha biogas project in India bouwt 18.000 biogasinstallaties voor huishoudens in het Chickallapur District en op deze manier wordt kerosine en hout voor koken en warm water door biogas vervangen. Een biogasinstallatie geeft al voldoende gas voor een gezin van 4-5 mensen om dagelijks te koken.

800111-NL30131_UMEF_Certificaat

Het bouwen van een biogasinstallatie en meer over het project:

Ook je footprint compenseren? Kijk eens op www.fairclimatefund.nl