Er is flink gefeest tijdens Groene Helden in Club AIR, en dit heeft zijn vruchten afgeworpen! Afgelopen week kon UMEF trots de cheque met de opbrengst aan Cas van Kleef en Maurits Groen van de WakaWaka Foundation overhandigen.

Groene Helden voor Klimaat Helden

Deze cheque gaat naar het Klimaat Helden Educatie Programma van WakaWaka in Ethiopië. Een programma waarbij kinderen in Ethiopië op school leren hoe belangrijk het is om duurzaam om te gaan met hun omgeving. De kinderen en hun families krijgen bruikbare tips hoe ze geld kunnen besparen, gezonder kunnen leven en het lokale milieu kunnen verbeteren. Het programma verbetert op deze manier de kwaliteit van leven voor deze mensen.

Veel dank gaat uit naar de artiesten Erick Eerdhuizen, Estroe, P. Jones, Jeff Moore, Bram Fidder, Erin en Wesdex, en uiteraard alle bezoekers en AIR!!!

UMEF_WakaWaka_Donatie_002 UMEF_WakaWaka_MauritsGroen_002
Flip Geurts (UMEF) met Cas van Kleef (directeur WakaWaka Foundation) en Maurits Groen (oprichter WakaWaka).

Videoverslag van Groene Helden in AIR:

WakaWaka-lampjes voor de Filipijnen

De gele WakaWaka lampjes en telefoonopladers zijn handige gadgets voor ons, maar ook voor mensen in ontwikkelingslanden die geen toegang hebben tot elektriciteit is het een bruikbaar product. In de Filipijnen kunnen ze na tyfoon Haiyan deze producten extra goed gebruiken. Daarom is de WakaWaka Foundation een ‘buy one, give one’ actie gestart. Van elk verkocht product gaat er ook een naar de Filipijnen!

Meer informatie over het Klimaat Helden-programma: hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.