UMEF’s Inspiratie Cafe

“Duurzaamheid in de evenementenbranche”

Get Inspired! Let’s share! Let’s do it!

Speciaal voor alle spelers in de evenementenbranche organiseert UMEF op 18 oktober een inspiratie café met gelegenheid tot netwerken. Het thema is: “Duurzaamheid in de evenementenbranche”. Niet geheel toevallig valt dit samen met het Amsterdam Dance Event. ADE is het jaarlijkse evenement waar de Nederlandse evenementenbranche zich profileert en laat inspireren.

UMEF_Netwerkevent2013_600x222_001

Duurzaamheid is hot en noodzakelijk voor het behoud van onze aarde. Steeds meer evenementen en hun leveranciers willen groen en duurzaam. Maar hoe pak je dit nu aan? Dit is precies waar UMEF zich in heeft gespecialiseerd. Van duurzaam advies tot groen entertainment voor bezoekers. “Practice what you preach” door zelf benefietevenementen te organiseren waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. UMEF stelt zichzelf als doel haar kennis te delen en organiseert daarom het inspiratie café.

Het inspiratie café is naast een ontmoetingsplek voor collega organisatoren en leveranciers ook een plek om je te laten inspireren. UMEF deelt kennis door prominente personen uit de Nederlandse evenementenbranche het woord te geven. Deze sprekers geven hun visie op duurzaamheid binnen evenementen. Wij zijn trots om jullie te mogen voorstellen aan de hoofdspreker van de avond:

Jan Douwe Kroeske

Jan Douwe Kroeske (1956) heeft zich als presentator ingezet bij programma’s als 2 meter de lucht in, 12 Steden, 13 ongelukken, Jules Unlimited en NOS langs de lijn. Tegenwoordig is hij directeur van Double 2 BV, een productiebedrijf voor televisie en evenementen. Hij is verantwoordelijk voor o.a. Llowlabb en Indian SummerLabb waarmee hij festivalbezoekers laat kennismaken met duurzame initiatieven. Jan Douwe Kroeske geeft tijdens het inspiratie café zijn visie op duurzaamheid binnen evenementen.

Lisette Kreischer

Daarnaast zullen drie andere organisaties hun ideeën presenteren in een pitch. Lisette Kreischer bekend van het boek ‘ Veggie in Pumps’ en The Dutch Weed Burger. Deze super burger 100% plantaardig en bevat zeewier.

EcoFest (BE)

De tweede pitch is van Ecofest uit België. Ecofest zet zich net als UMEF in voor een duurzamere evenementenbranche dmv duurzame projecten, begeleiding en advies, coördinatie van afvalbeheer en workshops.

Van Gansewinkel

De derde pitcher is Otto Friebel van Van Gansewinkel die meer verteld over hun visie op duurzame afval verwerking. Na de pitches is er de gelegenheid tot netwerken en afsluitend wordt er gedanst op de beats van o.a. DJ’s Wannabeastar en Wesdex.

De entree is gratis! 
Je bent van harte uitgenodigd om te komen.
Meld je wel even aan via: aanmelden@umef.net
De eerste 40 aanmeldingen ontvangen een welkomstdrankje.

Datum: Vrijdag 18 oktober 2013
Locatie: Amsterdam Roest, Jacob Bontiusplaats te Amsterdam.
Kijk voor een routebeschrijving op www.amsterdamroest.nl

Programma:
19.30: inloop
19.45: opening
20.00: sprekers
21.00: netwerkborrel
22.00: afterparty
03:00: einde

UMEF’s Inspiratie Café op Facebook:
https://www.facebook.com/events/585438921513473/

UMEF_ADE_Netwerkevent2013_003_500x708

UMEF_ADE_Netwerkevent2013_300x300

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.