Omdat we bij UMEF uiteraard zo duurzaam mogelijk willen werken, hebben we ook dit jaar onze restuitstoot aan CO2 berekend en gecompenseerd bij FairClimateFund. Zo hebben we de gemaakte autoritten, treinreizen en een vlucht gecompenseerd. Als bevestiging van onze compensatie hebben we een certificaat ontvangen en we kunnen met trots vermelden dat UMEF een klimaatneutrale organisatie is!

Door het kopen van fair trade carbon credits bij FairClimateFund dragen we niet alleen bij aan een beter klimaat, maar steunen we ook arme gezinnen in ontwikkelingslanden. De opbrengsten van de carbon credits worden geïnvesteerd in duurzame projecten. Een voorbeeld van een dergelijk project is het verbeteren van kooktechnieken in Zuid-Afrika en India. Deze verbetering zorgt ervoor dat er minder schadelijke stoffen vrijkomen tijdens het koken, wat beter is voor de gezondheid van de bevolking en het milieu.

Certificaat_FCF_UMEF_2013_001_300x232

UMEF steunt met deze compensatie het project Basa Magogo in Zuid Africa. Bij meer dan 70.000 families wordt de nieuwe kooktechniek geïntroduceerd.

Gezondheid: 90% vermindering van rook binnenshuis en 80% vermindering van de luchtverontreiniging, beter zicht en minder risico voor de gezondheid.
Omgeving: 50% minder kool wordt gebruikt voor dezelfde hoeveelheid warmte en dus 300,7 kg kool wordt er per huishoudens per jaar minder gebruikt. Dit komt neer op 1,3 ton CO₂ minder per gezin per jaar!

Wil je zelf ook bijvoorbeeld je vakantievlucht compenseren? Dat kan!
Kijk eens op http://www.fairclimatefund.nl en bereken je CO2 uitstoot.

Webbanner_KLIMAATNEUTRAAL-MET_600

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.