Het Mini Solar(powered) Filmtheater is ook te vinden op SOLAR! In het weekend van 2 t/m 4 augustus staat de portable en bovenal duurzame mini bios op een bijzonder festival. De organisatie van SOLAR doet namelijk haar uiterste best de CO2-uitstoot te verlagen, stroomverbruik te minderen en afval te beperken.

Enkele maatregelen zijn het inzetten van Trashure Teams om het terrein schoon te houden en er rijdt een elektrische vuilniswagen rond van Van Gansewinkel. Daarnaast wordt het gebruik van het openbaar vervoer gestimuleerd door samen te werken met de NS, Eventtravel en Toogethers (carpoolen).

SOLAR_UMEF_001_600

UMEF’s Mini Solar Filmtheater is een caravan die met gerecyclede materialen is omgebouwd tot een festivalbioscoopje. In de caravan worden korte films vertoond zoals Goodmornings en van The Green Filmmaking Competition. Deze films zijn duurzaam geproduceerd. Denk daarbij aan biologische crew-catering en elektrisch vervoer. Check dit filmpje:

WakaWaka Solar for Syria, Buy One, Give one!

Ook WakaWaka staat bij het Mini Solar Filmtheater met de WakaWaka Power, een super efficiënte lamp en oplader op zonne-energie. Hij laad smartphones of tablets op en beschikt daarnaast over zeer sterk LED licht. Met een ‘Power’ zit je nooit meer met een lege telefoon en nooit meer in het donker.

Voor elke Power die er verkocht wordt, gaat er ook een naar Syrische vluchtelingen. Door het conflict daar zijn miljoenen mensen hun huizen ontvlucht, en de humanitaire crisis in de kampen verergerd met de dag. Door gebrek aan elektriciteit is er in de kampen nauwelijks licht en is communicatie vrijwel onmogelijk. Men is er vooral afhankelijk van kerosine lampen, die weinig licht geven, giftige dampen verspreiden en zeer brandbaar en dus gevaarlijk zijn.

WakaWakaPower_002 WakaWakaPower_001

In samenwerking met Stichting Vluchteling en het International Rescue Committee zijn er inmiddels ruim 25.000 WakaWaka Powers naar deze kampen gestuurd. De donatie van WakaWaka Powers zorgt er voor dat deze Syrische families nu beschikken over gratis en veilige verlichting. En, omdat de Power mobiele telefoons kan opladen, geeft hij vluchtelingen ook de kans om in contact te blijven met familie en dierbare.

Voor meer info: loop langs WakaWaka en UMEF’s Mini Solar Filmtheater!

SOLAR_UMEF_002 UMEF_GeheimeLiefde_005

www.wakawakalight.com
www.solarweekend.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.