Vanaf deze zomer heeft de stad Groningen er een nieuw, groot en duurzaam evenement bij. Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september staan in het teken van het eerste Grachtenfestijn. Dit evenement speelt zich af in en om de grachten van Groningen waarbij over het hele weekend ongeveer 20.000 bezoekers worden verwacht.

Op zaterdag 31 augustus opent wethouder Jan Seton om 12:00 uur de ‘informatiemarkt duurzaamheid’. Hiermee wordt het startschot gegeven voor de eerste editie van het Grachtenfestijn. Stichting Grachtenfestijn werkt er hard aan om binnen drie jaar het meest duurzame evenement van Nederland te worden. Dit is onder andere terug te vinden in de duurzame partners, duurzame mobiliteit en de organisatie. Op zondag is er ook een speciale demo met zonneboten georganiseerd.

Grachtenfestijn Groningen heeft het UMEF-label behaald voor duurzame evenement!

Het begon allemaal toen de organisatie van Grachtenfestijn Groningen het accent wilde leggen op duurzaamheid tijdens het evenement. Dit is uitgegroeid tot een werkwijze en een manier van denken. Grachtenfestijn Groningen wil niet alleen zelf duurzaam handelen, maar streeft er ook naar dat zoveel mogelijk over te brengen op partners en bezoekers van het evenement.

Tijdens het Grachtenfestijn kunnen bezoekers zich laten vervoeren door middel van elektrisch vervoer, zoals elektrische auto’s en een elektrische TukTuk. Men kan zich op de Informatiemarkt laten informeren door bedrijven en organisaties over duurzame producten en diensten en luisteren naar sprekers over onderwerpen als maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.

Alle beslissingen omtrent het Grachtenfestijn zijn besloten uit duurzaam oogpunt en samenwerkende partijen hebben allen veel affiniteit met duurzaamheid. Om het UMEF- keurmerk te behalen moet een evenement aan bepaalde punten voldoen, zoals het minimaliseren van drukwerk, waterbesparing en CO2 uitstoot.

Filmpje over duurzaam Grachtenfestijn en UMEF:

Grachtenfestijn_002

http://www.grachtenfestijn.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.