Geen dak, maar toch zonne-energie? Stichting 1miljoenwatt maakt het mogelijk om op een ander dak zonne-energie op te wekken. Hun eerste project is op het dak van het voetbalstadion van FC Groningen. Een zonnepaneel kost daar eenmalig 550. Vervolgens krijg je 24 jaar de lang de voordelen van door jou opgewekte groene stroom. Dit komt overeen met een rendement van 2.2 – 4.4% per jaar. Afhankelijk van de verwachting over de stijgende stroomprijs. Want als die omhoog gaat, dan neemt ook je rendement toe.

Tijdens de open dag van FC Groningen waren 1miljoenwatt en UMEF ook aanwezig. De zonnige dag, met 14.000 bezoekers was een ideale gelegenheid om de supporters van FC Groningen te informeren over het zonne-energieproject. Daarnaast kon je met 2 Pedal Power Bikes het opnemen tegen een muur van zonnepanelen!

Website van 1miljoenwatt: linkje

1miljoenwatt_009 1miljoenwatt_007

1miljoenwatt_006 1miljoenwatt_005

1miljoenwatt_004 1miljoenwatt_003

1miljoenwatt_002 1miljoenwatt_001

Meer foto’s in dit album: linkje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.