Dinsdag 11 juni 2013 heeft UMEF een gastcollege gegeven op de Hogeschool van Rotterdam. Op de opleiding Vrijetijdsmanagement kwam het onderdeel duurzaamheid binnen de evenementenbranche aan bod. Aangezien UMEF hierin gespecialiseerd is, stonden we er zeker voor open om onze kennis aan studenten over te dragen op dit gebied. Ook waren we benieuwd of de studenten hier zelf al bewust mee bezig waren en of ze hier ook daadwerkelijk kennis van hadden. Met deze gedachten hebben we een aantal brainstormsessies gehad over hoe het college in te delen. Uiteindelijk zijn we met een delegatie van 3 personen, een presentatie en een Quiz naar de Hogeschool van Rotterdam afgereisd.

Na een korte introductie hebben we eerst onderzocht wie de meest duurzame student van de klas was. Na 3 vragen bleef er echter nog maar één iemand over. Erg duurzaam waren deze studenten dus niet. Vervolgens hebben we vertelt over hoe UMEF op haar manier de evenementenbranche verduurzaamd. Op spelende wijs hebben we de studenten weten te triggeren om na te denken over duurzaamheid in het algemeen. Maar vooral over de manieren hoe festivals georganiseerd kunnen worden zonder een grote voetafdruk (CO2 footprint) achter te laten. Dit hebben we gedaan met behulp van onze Quiz. Een aantal vragen konden via socialmediakanalen als Facebook en Twitter door de studenten beantwoord worden. Het was tof om te zien dat iedereen enthousiast mee deed. Onderanderen thema’s als transport, afvalverwerking, catering en energie kwamen aan bod.

Achteraf bleek dat sommigen studenten toch duurzamer waren dan ze zelf dachten! Uiteindelijk hebben we iedereen een aantal opdrachten meegegeven zodat ze zelf op onderzoek uit kunnen gaan…

Gastcollege_Rotterdam_002 Gastcollege_Rotterdam_004

Gastcollege_Rotterdam_003 Gastcollege_Rotterdam_005

Hogeschool van Rotterdam: linkje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.