Zaterdag 27 april was weer een historische dag voor UMEF. Tijdens het Geheime Liefde Festival is in het kader van inspirerende groene initiatieven het recent ontwikkelde mobiele Mini Solar Filmtheater geïntroduceerd; een caravan die met duurzaam materiaal is omgebouwd tot een mini theater annex bioscoop waar plek is voor maximaal 12 personen. Hier worden shot movies vertoont van o.a. The Green Filmmaking Competition. Het theater is volledig zelfvoorzienend en alle benodigde elektriciteit wordt opgewekt door 6 zonnepanelen. Zie hier een filmpje van de dag: UMEF’s Mini Solar Filmtheater tijdens Geheime Liefde!

UMEF_GeheimeLiefde_005 UMEF_GeheimeLiefde_002

Inspireren op het gebied van duurzaamheid gaat volgens UMEF hand in hand met een stuk luchtigheid en fun (zeker tijdens een open-lucht-festival als Geheime Liefde). Daarom is er gekozen voor short movies met een humoristische en/of warme boodschap die op een zo groen mogelijke wijze zijn geproduceerd (van de catering tot en met het transport). Zo ging één short movie simpelweg over het onderwerp “Goedemorgen”; verreweg de meest bekeken en best beoordeelde short movie van die dag waarin een positief ingestelde Brabander het idee oppakt om iedereen die hij tegenkomt op weg naar het treinstation spontaan een oprechte goedemorgen te wensen. Hilarisch om de reacties van de gemiddelde Nederlander op straat te zien, door simpelweg elkaar aan te spreken!

Het resultaat van dit spontane initiatief is een wereldwijde Goedemorgen community. Zo zien we maar weer dat je als individu op jouw manier écht het verschil kunt maken! Wij konden het natuurlijk niet nalaten om met de bezoekers van ons Mini Solar Filmheater hier onze eigen UMEF goedemorgen-compilatie van te maken, die je UMEF zegt: Goedemorgen Geheime Liefde! kan zien.

UMEF_GeheimeLiefde_007 UMEF_GeheimeLiefde_006

Wij kijken terug op een zeer geslaagd festival met een ontspannen sfeer en heel veel positieve reacties van de theaterbezoekers. Namens het UMEF-team bedanken wij, The Green Film Making Competition en Goodmornings.org voor het ter beschikking stellen van de short movies en uiteraard de organisatie en bezoekers van Geheime Liefde Festival voor deze geweldige dag. Tot de volgende keer!

Wil jij ook de hele wereld een goedemorgen wensen? Bezoek ons tijdens een van de festivals dit seizoen of zet vast jouw goedemorgen op www.goodmornings.org

Meer weten over Green Film Making? Check ook The Green Film Making Competition

Voor alle UMEF foto’s van Geheime Liefde

UMEF_GeheimeLiefde_001

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.