De Ronde van Wolder verdient het UMEF-label voor ‘groene’ evenementen en is hiermee het eerste sportevenement met zo’n keurmerk.

“Op een heel aantal punten is het evenement beoordeeld”, laat woordvoerder Sanne Voorzee van de Wolderse wielerronde weten. “Denk hierbij aan zaken als het minimaliseren van het drukwerk, energiezuinige verlichting en gescheiden afvalvoorzieningen. Het was een heel karwei en het binnen halen van het keurmerk stemt ons dan ook trots.” Wethouder Albert Nuss (PvdA, duurzaamheid) deelt dat gevoel: “Met het behalen van het groene keurmerk geeft de organisatie van de Ronde van Wolder het juiste voorbeeld als het gaat om de verduurzaming van onze mooie stad. Want duurzaamheid is niet alleen iets van de overheid, het is van ons allemaal. De Ronde van de Wolder pakt die handschoen op en is daarmee een voorbeeld voor andere organisatoren van evenementen.”

De Ronde van Wolder wordt dit jaar gehouden op 29 en 30 juni. Meer informatie: www.rondevanwolder.nl

Bron: http://www.limburger.nl/article/20130501/REGIONIEUWS06/130509916/1321

RondeVanWolder_001

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is al lang geen modewoord meer. Het is dé standaard geworden voor ieder zichzelf respecterende organisatie. Zeker bij een organisatie als de Ronde van Wolder misstaat een groene bril niet. Het is alleen de truc om de juiste balans te vinden tussen de aandacht voor MVO-aspecten en dat andere belangrijke uitgangspunt: het neerzetten van een geslaagd en succesvol evenement, waar gasten, collega’s, partners en sponsoren nog lang over zullen napraten. Dat vergt integriteit, innovatie en bovenal gastronomische creativiteit. De Ronde van Wolder bundelt deze kenmerken en voegt daar nog een onmiskenbaar ingrediënt aan toe: groen durven denken en doen!
Met het door de Ronde van Wolder behaalde UMEF-keurmerk is de eerste stap gezet voor ons als kleine organisatie om zo te laten zien dat je ook met kleinschaligheid al serieuze stappen kunt zetten. Om uiteindelijk tot grote resultaten te komen. We kiezen hiermee de ingeslagen weg om de getoetste duurzaamheidfactor waarmee we ons keurmerk hebben verkregen nog verder te verdiepen en uit te bouwen.” Aldus De Ronde Van Wolder.

Bron: http://www.rondevanwolder.nl/groen/

RondeVanWolder_002