Mystic Garden ontvangt ook in haar 2de levensjaar het label voor groene evenementen. De organisatie heeft actie ondernomen om het festival duurzaam op te zetten. UMEF heeft geadviseerd in een duurzamere productie waarbij onder andere gekeken is naar leveranciers, transport, catering en afvalverwerking. Enkele getroffen maatregelen zijn het gebruik van groene stroom, schonere aggregaten, (zuinig) gebruik van schone diesel, zoveel mogelijk bij leveranciers uit Amsterdam bestellen, het verkopen van biologisch eten, decoratie van gerecyclede materialen en zo min mogelijk drukwerk. Uiteindelijk is voldaan aan de criteria van UMEF en mag Mystic Garden ook het 2de jaar het groene label dragen. De rest CO2-uitstoot wordt gecompenseerd bij FairClimateFund.

KlimaatQuiz_001_300x300 Zonnebloem_001_300x300

Vorige zomer zag Mystic Garden, toen nog onder een andere naam, haar levenslicht. Op een prachtige zondag speelden tientallen minimal, house en techno DJ’s op 4 podia. UMEF plaatste bij 1 van de podia fietsen en zonnepanelen waarmee groene stroom werd opgewekt. Ook dit jaar staat UMEF op Mystic Garden! Het festival vindt plaats op zaterdag 1 juni 2013 in Amsterdam. Mystic Garden is inmiddels uitverkocht.

Meer info waaronder de programmering: www.mysticgardenfestival.nl