Tijdens de networkbash van het Volkskrantgebouw op donderdag 28 februari heeft stichting UMEF een van haar 2012 donatie-cheques uitgereikt aan Monkey Business.

Het afgelopen zomerseizoen heeft UMEF geld ingezameld tijdens haar eigen benefietevenement Groene Helden in Studio80 in Amsterdam met o.a. de DJ’s Shinedoe en Wouter de Moor. Ook op de Nederlandse festivals is er druk gedoneerd, zo ging een deel van de toiletopbrengst bij de festivals Secret Garden en Woodlands naar UMEF en kon je tijdens House Quake voor een muntje racen met radiografische monstertrucks op groene energie.

De opbrengsten van 2012 worden in de maanden februari en maart overhandigd aan de 2 goede doelen die UMEF steunt, waar Monkey Business er één van is.

UMEF_MB_300_002 UMEF_MB_300_001

Monkey Business (Stichting Save Me) beschermt de orang-oetan en haar leefgebied, de tropische regenwouden van Borneo en Sumatra. Als het kappen van het tropisch regenwoud en het stropen in dit tempo doorgaat, zal de Orang Utang over enkele jaren uitsterven. Monkey Business biedt financiële steun aan drie lokale organisaties op Borneo en Sumatra die de orang-oetan beschermen. Daarnaast creëert Monkey Business bewustwording over de orang-oetan en de vernietigende palmolie-industrie.

Iedereen die bij UMEF gedoneerd heeft en/of zich vrijwillig heeft gezet: ontzettend bedankt !!!