Ook LiveBuild ontvangt UMEF’s donatiecheque

Na de uitreiking van de eerste donatiecheque aan Monkey Business, was het afgelopen woensdag de beurt aan LiveBuild. In Utrecht werd Joris van Rest, één van de LiveBuild oprichters, verrast met de gift.

Stichting LiveBuild is een jonge, duurzame en gedreven organisatie. LiveBuild richt zich samen met betrokken lokale partners in de Zuidwestelijke regio van Kameroen op het realiseren van kwalitatief goed onderwijs en toegang tot schoon drinkwater. LiveBuild bouwt o.a. scholen en slaat waterputten. Geld hiervoor komt van de vele trouwe donateurs die LiveBuild vaak volgen festivalland in.

LiveBuild_UMEF_300x300_001

UMEF’s donatiecheque zal besteed worden aan een project in het dorp Kake II (spreek uit Kaketoe). Hier wonen 8.500 mensen en het heeft een groot gebrek aan schoon drinkwater, wat een bron voor ziektes en sociaal-economische problemen is. Het plan: 5,5 km pijpleiding om het dorp te verbinden met een kratermeer, aandacht voor hygiëne en uitvoerige training om het systeem duurzaam te onderhouden.

Het afgelopen zomerseizoen heeft UMEF geld ingezameld tijdens haar eigen benefietevenement Groene Helden in Studio80, Amsterdam met o.a. de DJ’s Shinedoe en Wouter de Moor. Ook op de Nederlandse festivals is er druk gedoneerd, zo ging een deel van de toiletopbrengst bij de festivals Secret Garden en Woodlands naar UMEF en kon je tijdens House Quake voor een muntje racen met radiografische monstertrucks op groene energie. De opbrengst is met het uitdelen van deze cheque nu bij beide goede doelen die UMEF steunt terecht gekomen: Monkey Business en LiveBuild.

Iedereen die bij UMEF gedoneerd heeft en/of zich vrijwillig heeft ingezet: ontzettend bedankt !!!