Elektrisch rijden

Naast alle sneeuw die er deze week te zien is buiten, zien we ook steeds meer elektrische vervoersmiddelen op straat! Een auto aangesloten aan een elektrisch oplaad-punt is al lang geen uniek gezicht meer. In ons eigen Utrecht staan zelfs de twee meest gebruikte oplaadpunten van Nederland aan de Mariaplaats en de Maliebaan. Een goede derde is de paal aan het Delftseplein in Rotterdam, aldus stichting E-laad, de oplaadpunt verstrekker van Nederland.

De website Duurzaamnieuws.nl meld deze week dat ook bedrijven en overheden gaan voor meer elektrisch vervoer op straat. Tijdens een bijeenkomst op 6 december in Limburg kwamen diverse partijen bijeen om ideeën en ervaringen hierover uit te wisselen. Wat kost het bijvoorbeeld om in een elektrisch voertuig te rijden?

Elektrisch proefrijden
De Stichting Limburg Elektrisch heeft met mobiliteitsscans en proefrijden al veel Limburgse bedrijven kennis laten maken met elektrisch vervoer. Veel andere gebruikers moeten nog wennen, merkt de stichting. Het beperkte bereik is meestal het struikelblok voor gebruikers anders dan bedrijven. Volgens Edward Bongers van de stichting zit het tussen de oren.

Gewoon op de fiets
Uit cijfers van het CBS over 2011 is gebleken dat ook het gebruik van de fiets weer is gestegen met 9% ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook hier zit een elektrisch tintje aan, doordat met name veel ouderen kiezen voor een elektrische fiets. De overheid gaat met ondertekenen van de Green Deal Fiets, de komende jaren ook het gebruik van de fiets stimuleren voor het woon-werk verkeer.

Mocht je het deze week toch wat gevaarlijk vinden in de auto of op de fiets, dan is er altijd nog het mooie alternatief van de slee!

Lees hier wat de overheid gaat doen om de fiets te stimuleren met de Green Deal Fiets

Lees hier het hele artikel van Duurzaam Nieuws