WakaWaka Power

WakaWaka PowerOp 12-12-2012 start de actie Let’s light up Haiti van WakaWaka. Hiermee start een crowdfunding actie van de WakaWaka Foundation voor hun nieuwste solar-powered gadget de WakaWaka-Power.

Met dit kleine solar LED lampje kan zowat iedere smartphone of tablet opgeladen worden. Vanaf woensdag kan je je inschrijven voor dit superhandige nieuwe apparaatje. Met iedere inschrijving die wordt gedaan, wordt er 1 WakaWaka Classic (een LED lampje op zonne-energie) gedoneerd aan een gezin in het door aardbevingen en orkanen geteisterde Haiti.

Terwijl wij ons deze maand druk maken over de Sinterklaas en Kerst aankopen voor onszelf en onze kinderen leven er in Haiti nog steeds 370 000 gezinnen in Haiti iedere avond in het donker. In 2010 hebben aardbevingen een flink deel van Haiti verwoest, de recente orkaan Sandy heeft hier nog een schepje bovenop gedaan.
Er is veelal geen elektriciteit en het licht wat er wel is, is afkomstig van brandgevaarlijke kerosine-lampen.
Vooral kinderen zijn het slachtoffer van ongelukken met deze lampen die dagelijks voorkomen.

Bekijk de trailer die belangeloos is gemaakt voor deze actie.

UMEF, als fan van groene stoom-opwekkers steunt het initiatief van de WakaWaka Foundation. Wij roepen iedereen op om op 12-12-2012 een lamp te doneren. Help ook mee om de toekomst van al deze kinderen in Haiti positief te veranderen.

Bezoek hier de website.