UMEF plaatste op Boerenrock & pop Festival 2012 een 100% groen podium en haar Pedal Power Race. Daarnaast ontving het festival het UMEF’s label voor groene evenementen. Het festival voldeed aan de criteria, zoals het inzetten van zuinige generatoren met de schoonste brandstof die er is, waterbesparende toiletten, LED-verlichting, leveranciers en cateraars uit de directe omgeving om transportkilometers te besparen, schoonmaakmiddelen en zelfs de consumptiemunten waren biologisch afbreekbaar. Tijdens het festival werd afval gescheiden ingezameld en was er een systeem opgezet waarbij bezoekers voor iedere twintig ingeleverde lege drinkbekers een consumptiemunt kreeg. Een actie die het afval op het terrein tot een minimum terugbrengt.

Podium001

Het groene podium van UMEF, ook wel de Pedal Power Disco, bestaat uit een zeer zuinige audio- en lichtinstallatie en wordt geheel aangedreven door 2 windmolens, een batterij aan zonnepanelen en door spierkracht: fietsen op 4 comfortabele ligfietsen!

UMEF_podium_300x300_008 UMEF_podium_300x300_003

UMEF_podium_300x300_006 UMEF_podium_300x300_005

Er werd ook geracet met elektrische modelautootjes op zelf opgewekte groene energie tijdens de Pedal Power Race. Deze installatie bestaat uit 4 mini monstertrucks waarmee geracet wordt op een baan met verschillende hindernissen. De accu’s van de auto’s worden opgeladen door zonne-energie en door 2 barkrukfietsen. Ook de controller staat aangesloten op deze fietsen, en werkt alleen zolang er gefietst wordt, een extra handicap dus…

UMEFpodium1 UMEF_podium_300x300_002

Heb je ook interesse in een podium op 100% groene stroom of ander groen entertainment, neem dan contact op met Stichting UMEF: info@umef.net