Suikerriet
Kruidvat Groene Tas

Wist je dat..?

Plastic ook gemaakt kan worden van suikerriet? Wij in ieder geval nog niet! Deze week hebben we hierover een te gekke presentatie gezien en gelukkig zijn er anderen die dit al wel wisten, zo ook winkelketen Kruidvat. Kruidvat laat duidelijk zien, het milieu en een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen erg belangrijk te vinden. De keten gaat in al haar Kruidvat-filialen alleen nog maar tasjes uitgeven die gemaakt zijn van het natuurlijke en milieuvriendelijke suikerriet.

De klant kan kiezen uit drie formaten: het kleinste tasje (gratis), een tussenmaat (10 cent) of een grote tas (20 cent). Ook bij de kassa gaat iets veranderen, voortaan wordt er gevraagd: ‘Gaat het zo mee?’. Klanten kunnen dus nog steeds een gratis tasje krijgen, maar ze worden niet meer standaard mee gegeven. Hierdoor hoopt Kruidvat in 2013 de helft minder tasjes uit te gaam delen.

Groen ondernemen

A.S. Watson (waar Kruidvat onderdeel van is) doet meer om verantwoord om te gaan met het milieu, zoals het terugbrengen van het energie- en waterverbruik in alle winkels, bij logistiek en op de hoofdkantoren. Bewust en verantwoord omgaan met materialen is daar een voorbeeld van. Ook werkt het bedrijf aan duurzaam transport. Met een optimale beladingsgraad en vrachtwagens die op duurzame brandstof rijden, wordt de CO2-uitstoot beperkt.

SuikerrietIn het kader van de internationale week tegen armoede, Why Poverty? waar de Publieke Omroep ook aan mee werkt, zijn er een heleboel online en offline presentaties, films en documentaires te zien.
Zo hebben wij een te gekke presentatie gezien over wat je kan doen met Suikerriet (bv plastic tasjes maken), waar het vandaan komt en wat de omstandigheden zijn, waaronder suikerriet gekapt wordt.

Check hier de presentatie van Sven Sielhorst tijdens de kick-off van Hoezo Armoede afgelopen zondag.

Klik hier voor meer informatie over A.S. Watson en het duurzaamheidsbeleid.

MVO Beter Doen Beter Leven