Het Pedal Power project van UMEF begon op het Housequake festival in Best, waar we de Pedal Power Race introduceerden (zie voorgaande blogberichten). Inmiddels is ons Pedal Power project ook in andere gedaanten op festivals verschenen. Secret Garden had (na Roald’s Recycled releaseparty) als eerste festival de eer om de Pedal Power Disco op hun festival te begroeten!

Secret Garden Festival
De Pedal Power Disco stond op Secret Garden Festival naast de stage van Loco Bookings. Door een grote bloem van zonnepanelen en twee ligfietsen werd door de bezoekers stroom opgewekt die direct naar de naastgelegen stage ging. Op deze manier droegen veel bezoekers op het uitverkochte festival, dat ook het UMEF-keurmerk droeg, hun steentje bij aan een het groener maken van dit festival. Daarnaast konden bezoekers bij ons de klimaatquiz invullen, ontwikkeld samen met het FairClimateFund. Door te schatten hoeveel geld er bespaard kan worden op normale dagelijkse bezigheden, maakten zij kans op kortingsbonnen van casual-t.nl De winnaars zijn inmiddels bekend gemaakt! De organisatie van Secret Garden heeft aan UMEF de helft van de toilet opbrengsten gedoneerd, wat natuurlijk ten goede komt van Monkey Business en LiveBuild!

Woodlands Festival
Een podium wat gedeeltelijk op door UMEF’s Pedal Power opgewekte stroom werd gedraaid, het Cargo Pedal Power Stage, stond op Woodlands festival. Dit toffe festival in Bergen met o.a. het geheel ge-recyclede decor van Dutch Artist Family, had al veel maatregelen genomen om het UMEF keurmerk te verdienen (zie vorige blogberichten). Op Woodlands trad een grote verscheidenheid aan artiesten op, van singer-songwriters tot techno DJ’s. Bij de Cargo Pedal Power Stage kon er ook tegen elkaar gefietst worden. Diegenen met de snelste tijd wonnen uiteindelijk een prijs van casual-t en hebben hiervan bericht gekregen. Hard trappen voor jezelf en anderen, om zo een heel podium draaiende te houden, het kan met UMEF’s Pedal Power! Ook bij Woodlands ging de helft van de toiletopbrengst naar UMEF en haar goede doelen.

In totaal werd er ruim 1000 Euro opgehaald!

Pedal Power winnaars tijdens Secret Garden:
Fietskrat van Hebbedeal:
-Jacqueline Oomen
Kortingscode van Casual-t:
-Tim
-Willem Klinkenberg
-Roel Vernooy
-Jasper Agterberg
-Erol Westenduin

Pedal Power winnaars Woodlands Festival
Fietskrat van Hebbedeal:
-Annelinde Dekker
Kortingscode van Casual-t:
-Bob Limm
-Sander
-Maarten
-Joey Katerberg
-Roy Stuitbergen

Dit bericht is geschreven door Bas Kragt (stagiair van stichting UMEF).