Het bekende meerdaagse festival LowLands heeft een primeur dit jaar. Voor het eerst zal er op één van Nederlands grootste festivals een kraam zijn waar gluten-, lactose-, en notenvrij voedsel wordt verkocht welk ook vegetarisch en veganistisch is. Dit initiatief van VrijVoedsel ontstond, omdat een artiest op Lowlands een keer een compleet glutenvrije maaltijd wilde hebben. Op dat moment rees de vraag of dit op het festivalterrein ook verkrijgbaar was. Bezoekers van het festival met een allergie moeten namelijk altijd van het festivalterrein af om hun honger te stillen met hun zelf meegebrachte maaltijden en boterhammen. Je eigen eten meenemen op het terrein is niet toegestaan.

Waar UMEF vooral heel blij mee is, is dat alle gerechten ook 100% plantaardig en dus duurzaam zijn. En daardoor zijn ze ook geschikt voor vegetariërs én veganisten. We hebben vernomen dat ook zangeres en veganiste Laura Estévez de lekkernijen zal gaan verkopen: “Tja, als ik met mijn band niet geboekt word door Lowlands ga ik er wel werken!”. Op Lowlands zal uiteraard iemand van UMEF aanwezig zijn om deze maaltijden voor je te testen en er uitgebreid verslag over te doen; Laat het glutenvrij haverbrood met humus en de maïskoek met geroosterde groenten maar komen!

Bron: http://www.metronieuws.nl/nieuws/lowlands-gaat-voor-glutenvrij/SrZlfq!QsVX4BQCW9TA/

Duurzaam verdrag

Ook op grote schaal zijn belangrijke duurzame ontwikkelingen gaande. Het grootste verdrag van de wereld op het gebied van energiebesparing bij bedrijven is namelijk in de maak! Maar liefst 45 multinationals gaan water besparen op hun productie. Een grote frisdrankfabrikant gaf vorig jaar al het goede voorbeeld en gebruikte 13 procent minder water voor de productie van een liter frisdrank. Het verdrag is onlangs getekend op het internationale duurzaamheidscongres Rio+20 in Rio de Janeiro. Ook UMEF was uiteraard aanwezig op het Nederlandse duurzaamheidscongres in Rotterdam, Rio aan de Maas.

Bron: http://www.nuzakelijk.nl/duurzaam/2838005/vn-en-45-multinationals-gaan-water-besparen.html.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.