Komend weekend volledig verantwoord uit je dak gaan op twee van de leukste festivals van Nederland? Het is een ongekende luxe, maar het kan! Na onder anderen het Woodlands Festival heeft namelijk ook het Edit Festival en het Secret Garden Festival het duurzame label van UMEF verdient. Dit betekent dat beide festivals hebben voldaan aan een uitgebreide checklist op het gebied van duurzame verbeteringen voor de festivals. Ook plaatst UMEF een Pedal Powered installatie op Secret Garden Festival.

WIN festivaltickets
Word fan van Stichting UMEF en maak kans op tickets van beide festivals! Like UMEF hier op Facebook en laat een berichtje achter op het prikbord, zodat we weten naar welk festival jij zou willen. Op Facebook maken we bekend wie er gewonnen hebben. Succes.

Edit Festival
Edit zal plaatsvinden op zaterdag 26 mei in Haarlem en onder anderen Tiefschwarz, Ilario Alicante, Darko Esser en Daniël Zuur komen er draaien! Het UMEF-keurkmerk hebben ze vooral verdiend door hun drukwerk te beperken tot een minimum, een goed afvalscheidingbeleid te voeren en met mileuvriendelijke toiletten te werken.

Op www.editfestival.nl vind je meer informatie en tickets voor dit festival.

Secret Garden
Secret Garden vindt een dag later plaats (zondag 27 mei) op een nog onbekende locatie in de buurt van het Centraal Station van Amsterdam. Op de line up staan o.a. Lone Striker, Roger Templer en Veggie aka Don Lennon & Wesdex. Dit festival heeft haar UMEF label te danken aan het gebruik van gerecyclede decoratie (cradle to cradle) en hun non-flyer beleid. Er wordt ook een podium voorzien van groene stroom. UMEF plaatst namelijk ligfietsen en een huge ‘zonnebloem’ die stroom opwekken en levert aan het podium, duurzamer kan het niet!

Meer info en tickets op www.secretgardenfestival.nl

Nu hebben Edit en Secret Garden dit zelf al gepromoot, maar draag ook zelf je steentje bij aan een betere wereld en kom op de fiets of met het ov!

Check ook de Facebook pagina van UMEF voor meer info en hoe je kans maakt op festivaltickets: http://www.facebook.com/umef.nl
Dit nieuwsbericht is geschreven door Bas Kragt (stagiair van UMEF).

Eén gedachte over “ Edit Festival en Secret Garden verdienen UMEF-keurmerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.