UMEF kijkt niet alleen met een kritische blik naar hoe duurzaam muziekfestivals zijn, maar ook naar food-festivals! Viva Las Vegas Food Festival heeft dan ook het UMEF-keurkmerk voor duurzame evenementen verdient. Nu is dit niet alleen maar een food-festival, maar kun je er ook genieten van lekkere muziek en workshops. Viva Las Vegas is 30 juni 2012 in Studio/K in Amsterdam wat in de avond over gaat naar Club V waar op het programma staan: Florian Wolff, Laura Estevez (the Voice) en Veggie aka Wesdex & Don Lennon.

Meer info en tickets op: www.viva-las-vegas.nl

Doe mee met de Veggie Challenge!

Daag jezelf uit om 30 dagen lang minder dierlijke producten te consumeren dan je normaal gesproken doet. Zo wordt jouw leven beter en onze ecologische voetafdruk een stuk kleiner! 7 redenen waarom het aangaan van deze uitdaging jouw leven beter maakt:

1. Je zal je vrienden verbazen met onze recepten voor heerlijke plantaardige gerechten die zij nog niet kenden!
2. Meer energie en betere gezondheid, doordat je je lichaam beter voedt
3. Minder uitstoot van broeikasgassen (o.a. methaan) – hiermee help je de opwarming van de aarde tegen te gaan! Als alle Nederlanders één dag per week geen vlees zouden eten, zijn in één klap alle Nederlandse klimaatdoelstellingen voor huishoudens gehaald! (bron)
4. Eindelijk eens iets anders. Je zal creatief omgaan met ingrediënten en nieuwe dingen proberen. Ga ook eens naar een (bio-)boerenmarkt voor je boodschappen.
5. De dieren zijn je dankbaar. In Nederland worden zo’n 450 miljoen landbouwhuisdieren (varkens, runderen en kippen) per jaar gehouden. Ruim 95% leeft in de bio-industrie. En laten we wel wezen: daar hebben ze niet zo’n best leven. (bron)
6. Je voetafdruk op de wereld wordt kleiner. Dierlijke producten vragen zeer veel grondstoffen als water en voedsel. Wist je dat voor een kilo rundvlees 16.000 liter water nodig is? En de soja-plantages in de Amazone verdringen het regenwoud, met name voor diervoeding. (bron)
7. Verbinding met mensen die ook een betere wereld willen! Via onze website kan je gelijkgezinden vinden die ook verandering willen, maar nog niet altijd weten hoe.

.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.