Wetenschappers zijn erin geslaagd biobrandstof te maken van zeewier. Een micro-organisme zet het wier om in ethanol, wat minder vervuilend is dan diesel of benzine.

BiobrandstofZeewier is een perfecte kandidaat voor de vervanger van fossiele brandstoffen. De methode om biobrandstof te maken van maïs en suikerbieten, staat onder discussie omdat de voedselvoorraad eronder lijdt.

Op een groot deel van de aarde dat onderwater ligt, groeit zeewier. Het verdringt geen gewassen die nodig zijn voor de voedselproductie. Voor zeewier is geen bemesting of irrigatie nodig, omdat het zijn eigen voedingstoffen uit de grond en de zee haalt. Het spul groeit tien keer zo snel als andere planten.

De Amerikaanse onderzoekers hebben door middel van genetische manipulatie een micro-organisme gecreëerd dat zeewier omzet in ethanol. Dat is een belangrijke wetenschappelijke doorbraak voor de productie van biobrandstof. Eerder bleek het erg moeilijk om daar zeewier voor te gebruiken. Het onderzoek is vandaag gepubliceerd in het wetenschapsblad Science.

Lees verder:
http://www.ad.nl/ad/nl/5596/Planet-Watch/article/detail/3130700/2012/01/20/Belangrijke-doorbraak-voor-de-perfecte-biobrandstof.dhtml

 .